Додељена признања у оквиру акције „Бирамо најбоље”

Друштво Туризам

Јуче је у просторијама Туристичке организације Сокобања, проглашењем најбољих од маја до септембра, у девет категорија, завршена овгодишња акција „Бирамо најбоље”. Најпре су захвалнице добили најуспешнији у септембру месецу.

Најбоља туристичка агенција претходног месеца била je „Сокоинфо”. У категорији најбољи станодавац  признање је додељено апартманима „Zvezda Lux”, најбољи угоститељски објекат је кафе „RETRO IN”. Најлепше двориште је власништво Цветковић Драгослава, који истиче да је најзаслужнија за уређење дворишта ипак његова супруга. Најбољи гост у септембру била је Остојић Драгица, која по три до четири пута у току године борави у нашем месту, најбољи туристички радник је Ана Јанчић, запослена у хотелу „Сунце”. У категорији удружење или појединац који доприноси развоју туризма признање је додељено ПД „Оштра Чука”. За најбољег предузетника у току претходног месеца проглашена је радионица „Ива сапуни”, у оквиру које се на традиционалан начин од природних састојака и биљака из окружења које се користе у исхрани у облику зачина и као благотворни чајеви, ручно праве сапуни. У оквиру најновије усатновљене категорије – најбоље сеоско туристичко домаћинство, признање је додељено домаћинству Данијела Лазића из Јошанице.

 DSC3208 Retro In
 DSC3211 Ana Jancic
 DSC3224 Iva sapuni
 DSC3219 PD Ostra cuka
 DSC3229 Danjel Lazic
Aperture: 4
Camera: NIKON D7000
Iso: 800
Orientation: 1

Након проглашења најбољих у претходном месецу, признања су додељена и свеукупним овогодишњим добитницима у девет категорија. Најбољи станодавац, апартмани „Величковић”. У току ове године, за најбољу туристичку агенцију проглашена је „Палма” а за најбољи угоститељски објекат ресторан „Зеленгора”. Најбољи туристички радник у овој години је Горан Вулић, а најбољи гост Благоје Младеновић. Културно-уметничко друштво „Соко” Сокобања добитник је годишњег признања за најбоље удружење које доприноси развоју туризма. КУД „Соко” Сокобања ове године је радио само два месеца, због лоше епидемиолошке ситуације али за та два месеца имали су преко 15 наступа, већину на новој летњој позорници, гостовали су у емисији „Прело” на „Хепи” телевизији, Параћину, Македонији и као круну свега, организовали су феноменалан Сабор фолклора „Игра коло под Озреном” где је било преко 350 учесника. У категорији најбољи предузетник, годишње признање додељено је предузећу „Кетеринг СБ 018”. Двориште Сање Миладиновић, проглашено је за најлепше у овој години а за најбоље сеоско туристичко домаћинство признање је додељено Мирјани Вујић.

IMG 20211020 111509 KUD Soko
 DSC3202
IMG 20211020 111936 Zelengora
IMG 20211020 112033 Ketering SB
IMG 20211020 111838 Apartmani Velickovic
IMG 20211020 112145 Sanja Miladinovic
Aperture: 2
Camera: JSN-L21
Iso: 125
Orientation: 1

Већ по традицији свеукупни овогодишњи победници, били су на дводневном студијском  путовању, у оквиру кога се обилазе друга туристичка места у нашој земљи и размењују искуства са туристичким радницима из других дестинација. Добитници признања „Бирамо најбоље” обишли су источну Србију али су им се ове године прикључили и прошлогодишњи победници, који због епидемиолошке ситуације 2020 године нису могли да путују.

Циљ акције „Бирамо најбоље” је унапређење сарадње са носиоцима туристичке понуде и мотивисање организација и појединаца чиме се подиже и ниво квалитета туристичких и угоститељских услуга Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 7 =