Dobrotvorno društvo „Sveti Sava” doniralo porodici Minić veš mašinu i životne namirnice

Društvo

Članovi Dobrotvornog društva „Sveti Sava” juče su porodici Bobana Minića iz Vrmdže poklonili veš mašinu i neke osnovne životne namirnice. U nedovršenoj kući u teškim uslovima, Boban živi sa četvoro maloletne dece. Majka ih je napustila još pre četiri godine i od tada Boban sam brine o njima. Pomažu mu koliko mogu roditelji koji su stari i bolesni. Nedavno je zbog groma, pregorela veš mašina koju ova porodica ne može sama sebi da priušti jer da nevolja bude veća, Boban je pre dva meseca ostao i bez posla.

− Ja sam izgubio posao pre dva meseca tako da je sada još teža situacija. Centar za socijalni rad je upoznat sa mojom situacijom, tako da nam oni i Crveni Krst pomažu uvek kad mogu. Obavio sam i jedan razgovor u opštini Sokobanja, obećali su mi neki posao u svojoj struci jer ja sam ranije radio u Opštinskoj upravi Sokobanja kao matičar pa videćemo, nadam se da će mi izaći u susret da dobijem taj posao jer to mi je najpotrebnije u ovom trenutku − kaže Minić.

Saša Drljača, predsednik Dobrotvornog društva veti Sava kaže da članovi ovog humanitarnog društva svake godine organizuju bar po jednu h akciju u okviru koje, onim što im je najpotrebnije, doniraju pre svega materijalno ugrožene porodice sa više dece.

− Tako smo ove godine po savetu Centra za socijalni rad izabrali porodicu Minić iz Vrmdže koja ima četvoro maloletna deteta. Mi smo se raspitali šta im je najpotrebnije i obezbedili smo im novu mašinu za pranje veša i nešto od osnovnih životnih. Suština je da ovo nije kraj jer mi smo ponudili svaku pomoć ocu dece i nadalje kad bude bilo potrebno, bilo da su to u pitanju knjige, odeća, obuća ili ogrev, Dobrotvorno društvo „Sveti Sava” stoji na raspolaganju − kaže Drljača.

Dobrotvorno društvo „Sveti Sava”, krajem ove godine obeležiće jedan divan jubilej, trideset godina postojanja. Vukašin Miletić jedan od osnivača kaže, da i pored toga što su znali da čine nešto zaista dobro, nisu pretpostavljali da će ovoliko dugo postojati i da će im se vremenom pridružiti mlađi članovi, koji uspešno nastavljaju da vode društvo.

− Da kažem par reči o o jednom božanstvenom nesvakidašnjem delu koje smo mi kao osnivači ovog društva pre trideset godina učinili. Upravo sada krajem ove i početkom iduće godine slavimo tridesetogodišnjicu osnivanja društva koje je stvarno svih ovih godina toliko dobrih, humanitarnih stvari uradilo da može da služi i nama osnivačima na ponos a posebno ovim mladim prijateljima koji su nakon nas nastavili da vode to društvo, da nijednog momenta ne iznevere osnovne i početne principe . Ako možemo da sumramo taj tridesetogodišnji rad, iza nas su ostala toliko dobra humanitarna dela ali pored te takve humanitarne pomoći, mi smo istovremeno svake godine prezentirali Sokobanji i žiteljima čitave opštine izvanredne kulturološke priredbe koje su se uglavnom održavale u vreme Savindana krajem januara − kazao je Miletić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 + four =