До пролећа боља струја за Сокобању

Друштво

Једна од тема о којој се разговарало приликом недавне посете потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића Сокобањи била је и побољшање снабдевања овог подручја електричном енергијом. У државној делегацији је био вршилац дужности директора „Електропривреде Србије” Милорад Грчић.

На наше питање када ће бити стављен у функцију електро објекат који је изграђен испред улаза у Сокобању, први човек српске Електропривреде поручио је да су у Бањи инвестирана значајна средства са циљем да она постане једна од најважнијих туристичких дестинација у Србији. По његовог мишљењу, најважнија бања у Србије може постати само повећањем броја туриста и инвеститора, а зато је потребно створити предуслове међу којима је и квалитетно и стабилно снабдевање потрошача у општини Сокобања.

‒ Трафостаница 110/35/10 киловата изграђена је и коштала је нешто испод два милиона евра и врло брзо ће бити синхронизована. То не треба толико да брине, чим смо озбиљне паре на нешто потрошили, то ће бити у функцији – казао је Грчић уз опаску да грађане не треба да занима синхронизација између ЕПС-а, Електродистрибуције и ЕМС-а.

Директор „Електропривреде” је објаснио да би овај пројекат заживео неопходна је реконструкција 35-киловатне мреже и, по његовим речима, кренуло се са тим радовима.

‒ Тако да мислим да ће најкасније до пролећа Сокобања осетити значајну разлику у односу на пређашњи период у снабдевању електричном енергијом. Али још једном понављам, овде смо уложили до сада преко два милиона евра и створили смо базу за развој Сокобање – поручио је на крају одговора в.д. „Електропривреде Србија” Милорад Грчић након прошлонедељне посете Сокобањи.

 

2 thoughts on “До пролећа боља струја за Сокобању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + four =