Do proleća bolja struja za Sokobanju

Društvo

Jedna od tema o kojoj se razgovaralo prilikom nedavne posete potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Sokobanji bila je i poboljšanje snabdevanja ovog područja električnom energijom. U državnoj delegaciji je bio vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić.

Na naše pitanje kada će biti stavljen u funkciju elektro objekat koji je izgrađen ispred ulaza u Sokobanju, prvi čovek srpske Elektroprivrede poručio je da su u Banji investirana značajna sredstva sa ciljem da ona postane jedna od najvažnijih turističkih destinacija u Srbiji. Po njegovog mišljenju, najvažnija banja u Srbije može postati samo povećanjem broja turista i investitora, a zato je potrebno stvoriti preduslove među kojima je i kvalitetno i stabilno snabdevanje potrošača u opštini Sokobanja.

‒ Trafostanica 110/35/10 kilovata izgrađena je i koštala je nešto ispod dva miliona evra i vrlo brzo će biti sinhronizovana. To ne treba toliko da brine, čim smo ozbiljne pare na nešto potrošili, to će biti u funkciji – kazao je Grčić uz opasku da građane ne treba da zanima sinhronizacija između EPS-a, Elektrodistribucije i EMS-a.

Direktor „Elektroprivrede” je objasnio da bi ovaj projekat zaživeo neophodna je rekonstrukcija 35-kilovatne mreže i, po njegovim rečima, krenulo se sa tim radovima.

‒ Tako da mislim da će najkasnije do proleća Sokobanja osetiti značajnu razliku u odnosu na pređašnji period u snabdevanju električnom energijom. Ali još jednom ponavljam, ovde smo uložili do sada preko dva miliona evra i stvorili smo bazu za razvoj Sokobanje – poručio je na kraju odgovora v.d. „Elektroprivrede Srbija” Milorad Grčić nakon prošlonedeljne posete Sokobanji.

 

2 thoughts on “Do proleća bolja struja za Sokobanju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 5 =