„Distinguished Gentleman’s Drive” у Сокобањи

Друштво

Сокобања је протекле недеље била домаћин хуманитарне изложбе, у организацији Олдтајмер клуба Ниш, на којој су возачи представили своје олдтајмере с циљем скретања пажње на малигне и менталне болести код мушкараца.

Циљ акције назване „Distinguished Gentleman’s Drive” је сакупљање симболичних донација за глобални хуманитарни фонд за превецију наведених болести. Прикупљена средства биће искоришћена за имплементацију у истраживања. Ова манифестација се одвија на свим континентима, а први пут је одржана пре три године, у Србији пре две.

Иначе, сама идеја настала је пре 12 година од аустралијске групе бајкера, која је обичној вожњи и окупљању желела да да хуманитани циљ, а идеја је убрзо заживела и проширила се.

Након дефилеа кроз град и изложбе возила на шеталишту, додељене су награде и захвалнице учесницима.

Захвалнице су додељене председнику општине Миодрагу Николићу, Полицијској станици Сокобања, Туристичкој организацији Сокобања и ЈКП „Напредак” који су помогли организацију и реализацију ове хуманитарне акције.

Поред аутомобила и њихове префињености, возачи су се потрудили да својим упечатљивом дрес кодом додају дозу елеганције самој манифестацији па су награђени најбољи у тим категоријама: Нај џентлмен, нај дама, најлепши пар вожње и најлепши аутомобил.

Како је протекла ова хуманитарна ревија старих аутомобила можете погледати у видео прилогу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eight =