Аматерско „СБ” позориште на Урбан фесту

Друштво Култура

Аматерско „СБ” позориште је на позив Студентског културног центра из Ниша извело своју представу „Моја жена се зове Борис” у част награђених на овогодишњем „Урбан фесту”.

Међународни студентски позоришни фестивал ове године обележио је 19 година свог постојања, а публика је поред представе сокобањског позоришта, могла да види још 13 представа из пет земаља које су се такмичиле.

Марко Божиновић, глумац Аматерског „СБ” позоришта каже да је велика част бити део овог престижног фестивала, као и да су домаћини били одушевљени њиховим наступом.

− Ми смо имали ту привилегију да наступимо у част награђених, дакле ван конкуренције.Наступили смо задњег дана фестивала, у време када је жири одлучивао ко је најбољи тако да смо  имали прилику да забавимо публику у том периоду. Ова представа је по први пут изведена у Нишу, и носимо прелепе утиске одатле и свакако ћемо наставити сарадњу са Студентским културним центром на обострано задовољство − рекао је Божиновић.

Представу је режирала професорка српског језика и књижевности Мирјана Миленковић према мотивима дела аутора Рафија Шарта а у представи глуме сокобањски глумци: Ненад Станисављевић, Марко Божиновић, Ана Вељковић, Ана Милaновић, Сања Алковић, Горан Петровић и Горан Мирковић.

Представа „Моја жена се зове Борисˮ у извођењу Аматерског „СБˮ позоришта два пута је до сада награђивана – на фестивалу у Лебану и фестивалу у Лозници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − sixteen =