Директор „Србијаводеˮ и председник Николић у насељу Чаир

Друштво

Председник општине Сокобања Миодраг Николић и директор Јавног водопривредног предузећа „Србијаводеˮ Горан Пузовић обишли су данас нека од места која су страдала у недавном невремену. Наша екипа их је затекла у сокобањском насељу Чаир.

Директор Пузовић је напоменуо да је у претходних неколико дана било озбиљних падавина, а да су јутрос оне биле најозбиљније. Он је и предочио да су у овом насељу теренуо људи из Сектора за ванредне ситуације, локалне самоуправе и Јавног водопривредног предузећа, а помоћ добијају и од рудара који су се одазвали да својим комшијама помогну да спасу имовину.

 

 

 

 

 

 

 

‒ Овде је ситуација тренутно под контролом. Имамо ово угрожено насеље од неких педесетак кућа. Вода је ушла у неколико дворишта, али није ушла ни у једну кућу. И оно што сада ми спроводимо на терену, то је заштита сваке куће од поплава. Дакле, овде ћемо остати са људима док се цела ова ситуација не заврши. Највећи проблем праве ове бујичне воде. Видели сте данас шта је све прошло кроз разне потоке, поточиће, речице и остале водотоке кроз саму Сокобању ‒ каже наш саговорник и понавља да ће екипе остати на терену док се не превазиђе оваква ситуација.

Први човек сокобањске локалне самоуправе Миодраг Николић поновио је да је због овакве ситуације и обилних падавина данас уведена ванредна ситуација на подручју општине Сокобања.

‒ Имали смо угрожених пар путева ка селима,угрожено насеље Чаир, сва срећа, разлику од ранијег периода, брзим реаговањем и сарадњом са Сектором за ванредне ситуације, са „Србијаводамаˮ, најтеже последице су уклоњене. Наравно ту смо на терену са мештанима, пратимо даљу ситуацију, постављени су џакови са песком. Ту су машине и Сектора и машине „Србијаводаˮ као и машине наших приватних предузетника, наших јавних предузећа, комуналног предузећа, Зеленила и трудићемо се да спасимо сваки дом и заштитимо сваки живот на територији наше општине ‒ каже председник Николић.

Очито да се ситуација прати, али је и очита спремност да се на адекватан начин реагује у оквиру тренутних могућности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =