Deseti jubilarni sabor folklora „Resnik 2021.”

Društvo Kultura

Na letnjoj pozornici u Resniku u subotu je održan deseti jubilarni sabor folklora „Resnik 2021.”. Na ovogodišnjem saboru nastupilo je 9 društava. Pored domaćina KUD „Dušan Jović”, tu su bili KUD „SOKO” iz Sokobanje, KUD „Ilinsko vrelo” Ilino, „Pukovački vez” iz Pukovca, KUD „Abrašević” Beograd, „Toplica” Prokuplje, KUD „Svrljig”, „Abrašević” iz Paraćina i KUD „Bukovik” iz Mozgova.

Okupljanje učesnika bilo je u centru sela zatim je krenuo defile do pozornice gde su učesnici odigrali zajedničko kolo pre početka sabora. Na početku su dodeljene zahvalnice prijateljima festivala. Prisutne je pozdravio Ratko Živadinović predsednik MZ Resnik a ovogodišnji sabor je otvorio Vladan Petković predsednik skupštine opštine Sokobanja.

− Ove godine slavimo dva jubileja, deseti sabor folkora i 75 godina postojanja KUD „Dušan Jović” što ovu manifestaciju čini još većom. Ove godine prisutno je 9 kulturno-umetničkih društava iz gotovo svih krajeva naše zemlje tako da će svi prisutni moći da uživaju u pravoj raposodiji igra − kaže dr Mladen Milisavljević odbornik u skupštini opštine Sokobanja iz Resnika i predsednik KUD „Dušan Jović” iz Resnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + ten =