Десети јубиларни сабор фолклора „Ресник 2021.”

Друштво Култура

На летњој позорници у Реснику у суботу је одржан десети јубиларни сабор фолклора „Ресник 2021.”. На овогодишњем сабору наступило је 9 друштава. Поред домаћина КУД „Душан Јовић”, ту су били КУД „СОКО” из Сокобање, КУД „Илинско врело” Илино, „Пуковачки вез” из Пуковца, КУД „Абрашевић” Београд, „Топлица” Прокупље, КУД „Сврљиг”, „Абрашевић” из Параћина и КУД „Буковик” из Мозгова.

Окупљање учесника било је у центру села затим је кренуо дефиле до позорнице где су учесници одиграли заједничко коло пре почетка сабора. На почетку су додељене захвалнице пријатељима фестивала. Присутне је поздравио Ратко Живадиновић председник МЗ Ресник а овогодишњи сабор је отворио Владан Петковић председник скупштине општине Сокобања.

− Ове године славимо два јубилеја, десети сабор фолкора и 75 година постојања КУД „Душан Јовић” што ову манифестацију чини још већом. Ове године присутно је 9 културно-уметничких друштава из готово свих крајева наше земље тако да ће сви присутни моћи да уживају у правој рапосодији игра − каже др Младен Милисављевић одборник у скупштини општине Сокобања из Ресника и председник КУД „Душан Јовић” из Ресника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + fourteen =