Danas na sednici Skupštine opštine: Promene u Savetu za bezbednost

Društvo Politika

Odbornici Skupštine opštine Sokobanja su na današnjoj sednici razrešili i imenovali dva člana Saveta za bezbednost. Propisano je da članove Saveta posebnim rešenjem imenuje Skupština opštine Sokobanja iz redova predstavnika Skupštine opštine, policije, pravosuđa, zdravstva i socijalne zaštite, prosvete, sportskih udruženja, privrede, medija i drugih struktura neophodnih za realizaciju Projekta.

Shodno tome, zbog prestanka mandata, članovi ovog skupštinskog tela nisu više Aleksandra Marković i Saša Drljača. Njih će u Savetu zameniti Milena Radenković-Gaćeša iz Sokobanje, zamenik načelnika Opštinske uprave opštine Sokobanja i Ana Veljković iz Sokobanje – predstavnik Javno komunalnog preduzeća „Napredak” Sokobanja.

Skupština je imenovala Dejana Stojanovića, diplomiranog prostornog planera iz Niša, za člana i predsednika Komisije za planove, a razrešila Branislava Gajića, diplomiranog inženjera građevine iz Sokobanje.

Loklani parlament je doneo i Odluku da Opština Sokobanja pristupa izradi Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Sokobanja za period od 2023.-2027. godine. U cilju izrade LAP-a, Opštinsko veće opštine Sokobanja, po raspisanom javnom pozivu, imenovaće radnu grupu, čiji će zadatak biti izrada Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Sokobanja.

1 thought on “Danas na sednici Skupštine opštine: Promene u Savetu za bezbednost

  1. Sve to jako lepo zvuci, ali…izgleda se sve svelo na cistu partijsku pripadnost od koje ce gradjani u perspektivi imati samo stete. Naravno cisto sumnjam da ce ovo biti objavljeno, ali se nadam da ce ipak neko ko se za nesto pita ovo procitati i mozda malo razmisliti na gomilu stetnih posledica svojih odluka. Mogao bih detaljno da obrazlazem, ali cu pokusati da budem sto kraci i sazetiji u svom izlaganju. Zivim u ovom divnom mestu skoro cetiri godine i stvarno uzivam i ocekujem da bude bolje stvarno a ne samo deklarativno. Redovno pratim ovaj sajt i lokalni radio i nisam video nikakvo obavestenje o tome zasto je pesacka zona raskopana i ne daj boze da je istina ono sto mestani pricaju a to je da ce biti video nadzor sto bi u tom slucaju bio rialiti i dno dna.Od ove divne banje ne treba praviti gradski cirkus. Iz velikog grada odakle ja dolazim ne treba teziti njihovom cilju da se nemilosrdno gradi i unistava ova ovde divna priroda.Ovim sam mislio na letnju pozornisu kojom se banja ponosi, gomila betona a nekada je bila priroda i divota. Ocigledno u svemu je najbitnije da neko enormno zaradju je u svim tim unistavanjima prirode. Naredna stepenica bi bila izgradnja velikih solitera na mestima gde su sada travnjaci i sume. A sto se tice ovih imenovanja da se dotaknem samo jednom recenicom. Ova gospodja sto je dobila jos jednu funkciju i koja je ponovo reizabrana za direktora jedne velike firme nije se bas nesto pokazala do sada posto ta firma gde je ona rukovodilac ne radi u korist mestana Sokobanje. Nikada ta firma nije bila sjajna . ali sad je najgora za obicne ljude

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 − six =