Sinji vir

Чланови ПД „Оштра Чука” активни и током зимских месеци

Друштво

Чланови ПД „Оштра Чука” током претходног периода учествовали су у више планинарских акција. Десетак сокобањских планинара учествовало је у акцији успона на највиши врх Бабичке горе Крива бука (1059м) коју већ пету годину за редом организује ПД „Трем 1810”.

– Стаза није била тешка ни захтевна иако је углавном била под снегом – истиче Младен Антић председник ПД „Оштра Чука”.

Паралелно са овом одвијала се акција на територији општине Сокобања у оквиру које су бањски излетници, предвођени планинаром Миланом Дикулићем, обишли клисуру Сињи вир.

Fruška gora
Сокобањски планинари на Фрушкој гори

Протеклог викенда чланови ПД „Оштра Чука” прикључили су се планинарима из Лазаревца који су организовали три планинарске акције на Фрушкој гори. За три дана ова екипа је прешла 40 км и укупну висинску разлику од преко 2000 метара. Првог дана планинари су обишли некадашњи рудник-пећину Бели мајдан. Другог дана ишло се до Змајевца и обилазио се Раковачки каменолом. Трећег дана планинари из Лазаревца и Сокобање препешачили су најдужу стазу око 18 км и обишли су Лединачко језеро које је вештачко, али има врло атрактиван изглед и прилаз јер су са свих стрна око њега стрме литице и неколико видиковаца око језера. Антић додаје да су ове акције успешно реализоване и захваљујући новосадским планинарима.

Fruška gora

Чланови ПД „Оштра Чука” били су активни и током зимског периода тако да настављају са акцијама и у наредном периоду. Већ наредног викенда, тачније у суботу 23. фебруара чланови сокобањског планинарског друштва учествоваће у планинарској акцији на Сувој планини и успону на њен највиши врх Трем (1810). Организатор ове акције је ПК „Железничар” Ниш и у току су пријаве.

‒ Након ове акције интензивираћемо припреме за ‘Врмџилу 2019’ која ће бити одржана 16. марта, ремаркираћемо стазе и постављати путоказе и мостиће, наравно све у сарадњи са члановима МЗ Врмџа ‒ истакао је Антић на крају нашег разговора.

Babička gora

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 8 =