Park Banjica

Лепо време погодује радовима на реконструкцији парка на Бањици

Друштво

Захваљујући лепом времену ових дана интензивно се ради на уређењу парка на Бањици. Радови на реконструкцији ове парковске површине део су пројекта прекограничне сарадње Србије и Бугарске који носи назив „Балнеолошки и здравствени туризам”, а који се финансира из ИПА фонда Европске Уније.

Park Banjica Park Banjica

У оквиру пројекта, чија је укупна вредност 500.000 евра биће реконструисане парковске површине у Сокобањи и Сапаревој бањи, а од те суме 280.000 евра искористиће се за реконструкцију парка на Бањици. Реконструкцијом бањичког парка биће уређен парковски простор кроз замену свих пешачких стаза, које ће бити проширене и поплочане. Поред тога, око целог парка биће направљена стаза за трчање прекривена ливеном гумом односно тартан подлогом. Nikola Nikolić

‒ Теретана на отвореном биће обогаћена новим справама за вежбање, а већ постојеће биће репариране, поред тога и ту ће бити урађена нова подлога и наравно биће уређена целокупна зелена површина парка – каже Никола Николић шеф одсека за урбанизам и грађевинарство и додаје да би сви радови требали да буду окончани до првог маја.

Главни циљ овог пројекта је повећање туристичке атрактивности Сокобање и Сапареве бање, а реализација поменутог програма и размена искуства резултираће дугорочном сарадњом ове две прекограничне туристичке дестинације и израдом заједничке Стратегије развоја у будућем периоду.

Park teretana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =