Чистилице за мермерно шеталиште

Друштво

Јавно комунално предузеће „Напредак” набавило је две чистилице које ће служити за одржавање мермерног шеталишта. Чистилице користе електричну енергију, чиме се доприноси унапређењу заштите животне средине, а у плану је и да се њиховом употребом престане са коришћењем камиона за прање, који оптерећују и оштећују мермер. Једноставне су за употребу и намењене су за целодневно коришћење, како ширег дела шеталишта, тако и ужих простора и стаза између објеката. Председник општине Сокобања Миодраг Николић присуствовао је презентацији ових машина у центру Сокобање.

– Још пре две године почели смо са обнављањем механизације у ЈКП „Напредак”, јер то предузеће с обзиром да се труди да одржи социјалну цену воде, мора из других прихода ту цену да надомести, тако да им не остаје много средстава за куповину опреме. Из тог разлога започели смо обнову механизације куповином две смећаре и доставних возила. Ове године у плану је и куповина канал-џета тј. савремене опреме за чишћење канализације, а сада је ЈКП „Напредак” опремљен и овим чистилицама које дају брзе и ефикасне резултате – рекао је Николић.

Ана Вељковић, директорка ЈКП „Напредак” каже да је ово предузеће претходних година стварало услове да може да направи свој возни парк и набави опрему, као и да су ове чистилице, чија је вредност око седам милиона динара, биле веома потребне једном туристичком месту какво је Сокобања.

– Ради се о мултифункционалним чистилицама које имају више опција. Оне омогућавају рад без буке, раде на електрични погон, уклапају се у еколошке стандарде и омогућавају, поред чишћења мермера и пражњење канти за отпатке, прање, дезинфекцију улица и лакше маневрисање са осталим врстама отпада јер имају приручне алате који спадају у додатну опрему – рекла је Вељковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 14 =