„Буран живот једне библиотекаркеˮ – Шта је на страни 68?!

Друштво

Промоција књиге „Буран живот једне библиотекаркеˮ, ауторке Данијеле МилаНове, одржана је јуче у Народној библиотеци „Стеван Сремацˮ пред многобројном публиком.

Ауторка књиге Данијела Божичковић Радуловић, која своја дела потписује псеудонимом Данијела МилаНова је директорка библиотеке у Малом Црнићу, али и књижевница, сликарка и глумица у аматерском позоришту и како она истиче те три уметности је објединила у свој перформанс који сваку промоцију њене књиге чини изузетно занимљивом. Тако је било и овог пута у сокобањској библиотеци где је одржана јубиларна 20. промоција. Прва промоција књиге која говори о љубави према послу у библиотеци, али и свим напорима који прате њен рад, одржана је почетком фебруара управо у библиотеци на чијем се челу ауторка налази.

 

Оно што је такође занимљиво код ове књиге је њен поднаслов који гласи „Шта је на страни 68?ˮ. Одговор на ово питање, налази се управо у биографији уметнице која је у Белој Цркви рођена 2. септембра 1968. године, тако да све странице у књизи носе пагинацију 68.
Ауторка живи и ствара у Петровцу на Млави, а ово је њена 11 књига. Како сазнајемо за неки дан изаћи ће и дванаеста, а овог пута биће то збирка песама.

– У штампарији је тренутно моја најновија књига. Ја сам иначе прозни писац, али понекад објавим књигу поезије и сада сам прикупила неке песме које су биле награђене у нашој земљи, али и ван ње. Књига ће изаћи за неколико дана и зваће се ‘Српкиња’ – рекла је МилаНова.

Уметница каже да је уживала у дружењу са сокобањском публиком толико да није ни осетила када је пролетело сат времена и захвалила се директорки Јасмини Паљевић Илић на позиву и савршеној организацији промоције.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + nine =