Novi sanitet

Болница „Озренˮ добила нови санитет од Министарства здравља

Друштво Здравље

Условнији рад и лакши превоз пацијената до Алексинца, Ниша или Београда, запосленима у Специјалној болници „Озренˮ омогућиће ново санитетско возило које је у ову установу допремљено јуче као донација Министарства здравља. Сада ова болница, чији је капацитет око 150 пацијената дневно, располаже са два санитета.

– Ово је нешто што нам је заиста било јако потребно, с обзиром да је возило опремљено и кардиолошком столицом и безбедно можемо да пратимо пацијенте са погоршањима срчаних болести до Ниша до кардиологије. Возило омогућава комплетан безбедан транспорт пацијената до других болница. Имамо велики број пацијената који захтева прегледе и лечење на терцијарном нивоу, тако да нам је ново санитетско возило било неопходно – рекла је директорка болнице др Гордана Антонијевић и захвалила се ресорном министру, председнику Републике и представницима локалне самоуправе.

Novi sanitet

Значај који ново санитетско возило има за здравство у Сокобањи истакао је и заменик председника општине Владимир Миловановић и додао да се нада да ће у будућем периоду болница „Озренˮ бити уређена.

– Битно је да локална самоуправа има ту спону са државним руководством, са Владом Републике Србије, нашим Министарством здравља. У протеклом периоду смо добили санитет који је припао Дому здравља, а овог пута Специјалној болници ‘Озрен’. Много ме радује чињеница да смо последњих неколико година, а тиче се здравља, скочили у односу на здравствене установе у региону. Држава мисли о нашем здравственом систему, тако да очекујемо још доста нове опреме. А локална самоуправа се залаже да изађе Специјалној болници ‘Озрен’ у сусрет, да овај објекат који је синоним Сокобање у наредном периоду уредимо – рекао је Миловановић.

Novi sanitet  Novi sanitet

Захваљујући Министарству здравља нова санитетска возила недавно су добиле и здравствене установе у Алексинцу и Ражњу.

Novi sanitet

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =