Бесплатни офтамолошки прегледи за прваке

Друштво

Удружење грађана „Бањско преображење” у сарадњи са Специјалном очном болницом „Веселиновић” из Ниша, урадиће офталмолошке прегледе деце која су сада пошла у 1. разред ОШ „Митрополих Михаило” у Сокобањи. Прегледи су бесплатни а урадиће их офталмолози из Специјалне очне болнице „Веселиновић” из Ниша уз поштовање мера у складу са епидемиолошком ситуацијом у земљи. Прегледи ће се одржати у суботу 05.09.2020. од 09:30 до 18:00 часова у СШ „Бранислав Нушић” (улаз из правца спортске хале). Заказивање прегледа је обавезно, на број телефона: 062/8406226, контакт особа Милица.

− Удружење грађана „Бањско преображење” прати сва дешавања у Сокобањи и анализом проблема као један од приоритета поставило је офталмолошке прегледе за децу која крећу у 1. разред јер та деца нису имала офталмолошке прегледе на систематском прегледу за полазак у 1. разред. А сматрамо да је то један од битнијих прегледа, нарочито данас кад скоро сва деца већину свог времена проводе гледајући у телефон, таблет − кажу у овом удружењу.

Они додају ће ускоро наставити и са довођењем логопеда, уколико се нека од институција у Сокобањи која је задужена за то не одлучи да коначно доведе логопеда који је такође потребан за правилан развој говора мале деце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 3 =