Бесплатна обука за фудбалске судије

Друштво Спорт

Организација фудбалских судија у сарадњи са Фудбалским савезом општине Сокобања и ове године организује предавања и обуку за нове, младе фудбалске судије.

Према речима Милана Гавриловића, председника Фудбалског савеза општине Сокобања, могу се пријавити сви заинтересовани младићи и девојке старији од 15 година, који су пихофизички и здравствено способни. Обука је бесплатна и састоји се из два дела. Први део су теоријска предавања о правилима фудбалске игре а други део су заправо практичне вежбе на фудбалском терену. Полазници који заврше обуку биће укључени у суђење Општинске фудбалске лиге Сокобања и лиге млађих категорија.

Сви заинтересовани могу се обратити Дејану Најдићу, председнику организације фудбалских судија  на број 0645953103 или секретару Богдану Томићу на број 2828255.

− Стручно струковна организација судија је задовољна својим деловањем у 2020.години јер је након периода прожетог проблемима, који је трајао неколико година и био обележен низом опструкција од појединаца, настао период стабилизације и почетак нових успона. Организоване су две школе за нове судије са двадесетак кандидата а после петнаест година Сокобања је добила савезног судију прве категорије Ивана Гмитровића,који тренутно суди у Српској лиги исток. Још два кандидата су на прагу испуњења услова за полагање прве категорије а имамо и две судије у другој категорији као и  двојицу који имају услов за полагање. Поред свега тога, наше судије и инструктори налазе у свим лигама осим Супер лига − каже Гавриловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =