Viziri

„Бањско преображење” поделило преко 500 визира сокобањским установама

Друштво

Удружење грађана „Бањско преображење” је и у овим ванредним и тешким околностима показало да брине о својим суграђанима. У тренуцима када су солидарност, заједништво и помоћ угроженима најпотребнији, чланови Удружења су дошли на идеју да обезбеде и донирају установама у Сокобањи заштитну опрему, неопходну за безбедно одвијање свакодневних активности.

У четвртак, 9. априла, чланови ужег руководства Удружења поделили су преко 500 заштитних визира за лице свима којима је то у Сокобањи потребно: Дому здравља, Специјалној болници „Сокобања”, Специјалној болници „Озрен”, апотеци „Адонис”, Центру за социјални рад, Заводу за здравствено осигурање, Полицијској станици, Ватрогасној станици, Добровољном ватрогасном друштву, Геронтолошком центру, Пошти, фирмама „Узор”, „Адонис” д.о.о, „Соко М”, продавници „Бомбоница”, месари „Дукат”, пекари „Минић”. Такође, визири су послати и установама ван Сокобање, и то – Дому здравља у Ражњу, Дому здравља у Ћићевцу…

Viziri

У току је и израда преко 300 заштитних хируршких маски од најквалитетнијег материјала, које ће бити подељене свима којима је потребно.
Славољуб Ћирковић, председник Управног одбора Удружења и координатор читаве акције, исказао је велику захвалност онима који су се укључили у овај велики хуманитарни пројекат.

Viziri‒ Овом приликом желим да се захвалим свима који су подржали нашу идеју, укључили се и помогли нашу акцију. Пре свега, треба истакнути наше чланове Душана Ивановића и његову жену Мину, који су обавили већи део посла, као и Миљана Милетића, који је помоћу 3Д штампача урадио део визира. Фирма „Б-Арт” се добровољно ангажовала да нам помогне у изради заштитних маски. Велику захвалност дугујемо фирмама „Адонис”, „Узор”, „Соко М” и „Gas Oil”, које су финансијски помогле овај пројекат. И на крају, желим да се захвалим следећим фирмама: „Inmold” из Пожеге на донацији једног дела заштитних визира, „Polyhedra” из Београда на донацији предњих делова за визире, као и фирми „Win Bag” из Београда, на донацији материјала за израду маски. Наше удружење дало је пример како се треба понашати у овом неизвесном и тешком периоду, када се боримо против опасног вируса, и бар делом олакшало и заштитило рад оних који су у првим редовима борбе.

Viziri

Ћирковић најављује и нову хуманитарну акцију – доделу преко 50 пакета помоћи најугроженијима у Сокобањи, уз финансијску подршку трговине „Узор”, а у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом.

Viziri     Viziri

Удружење грађана „Бањско преображење” основано је децембра 2019. године, са идејом да окупи људе који воле Сокобању и желе да јој помогну својим знањем, искуством и контактима у земљи и иностранству. Један од циљева Удружења јесте хуманитарни рад и помоћ локалној заједници. У складу с тим, Удружење је у претходном периоду организовало и бесплатне прегледе логопеда, што је наишло на одличан пријем, с обзиром на то да у сокобањској средини нема ниједног запосленог логопеда. За март месец било је заказано и предавање о туризму и саветодавни рад психолога за децу предшколског узраста, али су те активности одложене због проглашења ванредног стања.
Великом хуманитарном акцијом доделе заштитне опреме, као и оним претходним и будућим акцијама, Удружење грађана „Бањско преображење” наставља да испуњава своје циљеве и мисију, а то су у првом реду – племенитост и брига о суграђанима.

Удружење грађана „Бањско преображење” је дало пример како се треба одговорно понашати у периоду када смо се сви нашли у ситуацији у којој до сада нисмо били и где се сви боримо против опасног вируса и бар делом олакшало и заштитило рад оних који су у првим редовима ове борбе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 20 =