Бања у време забране кретања: Празна шеталишта и жал за гостима

Друштво

Грађани општине Сокобања, судећи по нашим јутрошњим снимцима, у потпуности поштују забрану кретања која је овог викенда најдужа. Вирус корона, не само да је приморао мештане Бање да ових дана буду у својим домовима, већ је онемогућио многобројне поклонике овог туристичког места да Васкршње празнике проведу у прелепом амбијенту Сокобање.

Осим што Сокобањцима, или како већина воли да каже Сокобањчанима, недостају драга лица која већ у овом периоду сусрећу променадом, изолација због вируса утиче и на њихову економску снагу.

Прошла година је била рекордна по посећености у последњих 15 година од када се бележи раст туристичке посећености ове бање. У 2019. години Сокобању је посетило 115.000 туриста и забележено је 560 000 ноћења. У јануару ове године, Љубинко Миленковић, директор ТОС, је обзнанио да у 2020. години очекује раст од 25% туристичког промета.
Тада је Миленковић још и напоменуо „Велики утицај на овако велику посећеност Сокобање имало је и Министарство туризма, трговине и телекомуникације доделом ваучера, које су станодавци добро искористили, док је сама додела ваучера утицала на оне који су нелегално издавали смештај да пређу у легалне токове”.

Aperture: 8
Camera: NIKON D7000
Iso: 200
Orientation: 1

Аутор фотографија: Кристијан Ђорђевић

Сокобања је била лидер у коришћење погодности које пружају ваучери. Надамо се да ће то остати и када прође вирус корона. То би било добро с обзиром на најаву да ће држава разним мерама помоћи привреду. Све што дође, мора и да прође. Па тако и са вирусом. Само када је у питању туризам, што пре, то боље. Шетаћемо се ми овог лета бањским шеталиштем. Са маском, на два корака или опуштено зависиће од невидљиве короне. Не питамо се само ми.

Нинослав Миљковић

 

1 thoughts on “Бања у време забране кретања: Празна шеталишта и жал за гостима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =