Baba Marta u Sokobanji

Društvo

Sokobanjom i njenom okolinom ovih dana dominira bela boja. Iako se u vazduhu oseća dah proleća, na sunce i zelenilo u ovdašnjim parkovima i okolnim izletištima moraćemo da sačekamo još neki dan. Dotle čuvena Baba Marta kao da se uselila u Banju i da joj je lepo i teške muke se sprema za put. To pokazuju i podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Čitluku ima snega jedan centimetar, koliko je i palo u protekla 24 časa. U istom periodu zabeležene su padavine od 6,2 litra po metru kvadratnom. U Šarbanovcu trenutno snežni pokrivač iznosi pet centimetara, a za 24 časa bilo je 1,3 litra padavina. Najviše snega ima u selu Jezeru 17 centimetara, od kojih je tri centimetra palo u poslednja 24 časa. U ovom mestu zabeležene su i padavine od 3,2 litra po metru kvadratnom.

Prema najavama meteorologa razvedravanje u Sokobanji se očekuje u petak kada bi minimalna temperatura trebala da bude minus 1, a najviša 7 stepeni. Tada bi Baba Marta da otputuje, a da li će se vratiti ne zna se. Za sada, meteorolozi joj nisu napisali povratnu kartu.

Dok čekamo da sunce obasja ovdašnje predele, današnji izgled Banje i okoline zabeležio je naš kolega Kristijan Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × three =