Aleksinačko porodilište od danas spremno i za sokobanjske trudnice

Društvo

Trudnice sa područja Sokobanje, više neće morati da putuju u Niš, jer je aleksinačko porodilište danas i zvanično počelo sa radom. Direktor opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić rekao je da su obezbeđeni svi uslovi za početak rada obnovljenog odeljenja, pošto je i poslednji nalaz briseva sa radnih površina, koji je stigao juče, negativan.

‒ To znači da nije izolovana nijedna bakterija – pojašnjava Vidić i dodaje da je pored ovih analiza, nakon svečanog otvaranja, bilo potrebno uraditi tehnički prijem i detaljno čišćenje odeljenja.

Prema njegovim rečima, informacija o početku rada porodilišta poslata je u Dom zdravlja u Sokobanji, a obaveštena je i opština Ražanj, koja takođe gravitira ovom porodilištu, kao i Klinički centar u Nišu i Ministarstvo zdravlja.

Kompletnu obnovu aleksinačkog porodilišta finansirala je Fondacija „Dragica Nikolić”, a vrednost ove donacije iznosi oko 54, 5 miliona dinara. Svečano otvaranje upriličeno je pre dve i po nedelje, a ovom događaju prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − seventeen =