Алексиначко породилиште од данас спремно и за сокобањске труднице

Друштво

Труднице са подручја Сокобање, више неће морати да путују у Ниш, јер је алексиначко породилиште данас и званично почело са радом. Директор опште болнице у Алексинцу др Горан Видић рекао је да су обезбеђени сви услови за почетак рада обновљеног одељења, пошто је и последњи налаз брисева са радних површина, који је стигао јуче, негативан.

‒ То значи да није изолована ниједна бактерија – појашњава Видић и додаје да је поред ових анализа, након свечаног отварања, било потребно урадити технички пријем и детаљно чишћење одељења.

Према његовим речима, информација о почетку рада породилишта послата је у Дом здравља у Сокобањи, а обавештена је и општина Ражањ, која такође гравитира овом породилишту, као и Клинички центар у Нишу и Министарство здравља.

Комплетну обнову алексиначког породилишта финансирала је Фондација „Драгица Николић”, а вредност ове донације износи око 54, 5 милиона динара. Свечано отварање уприличено је пре две и по недеље, а овом догађају присуствовао је и председник Србије Александар Вучић. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =