Алексиначки кабаре на Бањском забавном лету

Култура

У оквиру Бањског забавног лета синоћ се публици у Сокобањи представио музичко-поетски кабаре „У рану Зору”. Учесници овог алексиначког кабареа су Милош Паовић, глумац аматер и оркестар „Стари храст”.

Паовић је говорио текстове Душка Радовића, Бране Петровића, Мике Антића, Велимира Рајовића, као и шаљиве текстове неких мање познатих аутора. Ансамбл „Стари храст” изводио је староградску музику. 

Према речима Милоша Паовића, учесници овог кабера имају за циљ да промовишу поезију, лепу реч и добру музику као и да оживе нека прошла музичка и поетска времена и нада се да су у томе успели, што је потврдила и реакција публике.

Иначе, сва културно-забавна дешавања у оквиру Бањског лета до краја августа одвијаће се у амфитеатру Завичајног музеја, сваке вечери са почетком у 20 часова.

Вечерас ће за најмлађе бити изведена представа „Рокенрол за децу”, а сутра увече туристима и мештанима представиће се КУД „Слемен” из Милушинца. У четвртак 5. јула на програму је дечја представа „Маша и медвед”, а у суботу 6. јула наступ КУД-а „Младост” из Читлука.

Ова забавна летња недеља завршава се на најлепши начин, 7. јула у оквиру Биљоберских свечаности биће одржан традиционални избор „Принцезе Биљарице” и додељене захвалнице и дипломе учесницима ове познате манифестације.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 9 =