Akcija čišćenja reke Moravice

Društvo

Grupa građana pod nazivom „Šes kace” u nedelju 28. marta organizuje čišćenje dela reke Moravice. Akcija će se održati pomenutog dana sa početkom od 10 sati a polazna tačka biće kod betonskog mosta na Banjici i odatle se kreće ka Lepteriji. Inicijatori akcije su članovi udruženja „Eko straža” i ista takva akcija će se istog dana održati na 14 lokacija u Srbiji. Pozivaju se svi ljubitelji prirode da uzmu učešće u akciji, rukavice i džakovi su obezbeđeni, ko želi, može poneti svoje, vodu i hranu donosite sami.


− Dragi ljubitelji prirode, ljudi razvijene svesti, priroda nam daje život, a kako joj vraćamo? Budite deo ove masovne akcije pokrenute od strane Eko straže koja diže svest o očuvanju životne sredine i pokreće gradove širom Srbije da se pridruže i organizuju akcije čišćenja u svojim mestima, tako što ćete se pridružiti čišćenju svoje reke Moravice. Dolazi nam lepo vreme, proleće ga donosi, na žalost rame uz rame sa lepim vremenom dolazi i gomila đubreta koja se zadržava na obalama naše reke čije čari uživamo i istom se ponosimo.

Hajde da joj se odužimo i budemo još ponosniji tako što ćemo je očistiti i oživeti,probuditi svest u ljudima o tome da razne vrste zagađenja mogu izazvati razne poremećaje i oboljenja. Pomozite sebi i njoj, dođite na čišćenje Moravice! Družite se sa ljudima i lepim vremenom, naravno uz distancu. Učinite nešto dobro, povedite i decu, usadite im viziju o čistoj okolini i naviku da ne ostavljaju đubre sa sobom − poručuju organizatori akcije.


Opština Sokobanja će podržati ovu akciju tako što će obezbediti rukavice i džakove za odlaganje smeća kao i kamion koji će sakupljeno smeće odložiti na deponiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty + 6 =