12. „Маратон жељаˮ биће одржан у суботу

Друштво

Манифестација „Маратон жељаˮ дванаеста по реду, биће одржана у суботу 7. септембра. То је последња већа манифестација која се организује у току године а по много чему је јединствена у Србији и у региону. Она има за циљ да повеже све локалитете на територији Сокобање за које се у народу верује да испуњавају жеље, а који се налазе у најлепшим амбијентима сокобањске котлине.

Програм манифестације предвиђа да учесници обиђу „Дрво жељаˮ у парку Бањица, „Богородицу у стениˮ, у близини излетишта Лептерија, извор Рујник у подножју Сокограда и Грудоњске воденице и овере купоне на сваком пункту, чиме стичу право учешћа у великој наградној игри. Путања којом се учесници крећу је обележена стрелицама, а инструктори на поменутим локацијама упућују учеснике у детаље и дају им смернице на путу до остварења њихових жеља.

Наведене локације се могу обићи у периоду од 10:00 до 17:00 часова. Задња дестинација су Грудоњске воденице, где учесници треба да попуне оверене купоне неопходним подацима, што им обезбеђује учешће у главној наградној игри, а поред тога имају могућност да учествују у игри изненађења и освоје занимљиве награде. Увече са почетком у 20 часова у амфитеатру Завичајног музеја одржаће се извлачење награда, а након тога музичко-поетски кабаре „У рану зоруˮ.

Иначе, учесници ове манифестације која се сваке године одржава првог викенда септембра и која фаворизује активни одмор су људи свих старосних доби.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 6 =