12. „Maraton željaˮ biće održan u subotu

Društvo

Manifestacija „Maraton željaˮ dvanaesta po redu, biće održana u subotu 7. septembra. To je poslednja veća manifestacija koja se organizuje u toku godine a po mnogo čemu je jedinstvena u Srbiji i u regionu. Ona ima za cilj da poveže sve lokalitete na teritoriji Sokobanje za koje se u narodu veruje da ispunjavaju želje, a koji se nalaze u najlepšim ambijentima sokobanjske kotline.

Program manifestacije predviđa da učesnici obiđu „Drvo željaˮ u parku Banjica, „Bogorodicu u steniˮ, u blizini izletišta Lepterija, izvor Rujnik u podnožju Sokograda i Grudonjske vodenice i overe kupone na svakom punktu, čime stiču pravo učešća u velikoj nagradnoj igri. Putanja kojom se učesnici kreću je obeležena strelicama, a instruktori na pomenutim lokacijama upućuju učesnike u detalje i daju im smernice na putu do ostvarenja njihovih želja.

Navedene lokacije se mogu obići u periodu od 10:00 do 17:00 časova. Zadnja destinacija su Grudonjske vodenice, gde učesnici treba da popune overene kupone neophodnim podacima, što im obezbeđuje učešće u glavnoj nagradnoj igri, a pored toga imaju mogućnost da učestvuju u igri iznenađenja i osvoje zanimljive nagrade. Uveče sa početkom u 20 časova u amfiteatru Zavičajnog muzeja održaće se izvlačenje nagrada, a nakon toga muzičko-poetski kabare „U ranu zoruˮ.

Inače, učesnici ove manifestacije koja se svake godine održava prvog vikenda septembra i koja favorizuje aktivni odmor su ljudi svih starosnih dobi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + 3 =