Opština kupila “Trebič”

Društvo

Nakon što je iz državnog vlasništva prešla u privatne ruke, imovina kombinata “Trebič” ponovo je postala deo javnog vlasništva. Pošto je stečajni upravnik privatnog preduzeća za preradu mleka i proizvodnju sireva “Trebič MM” oglasio prodaju pokretne i nepokretne imovine javnim nadmetanjem, novi vlasnik nekadašnje imovine “Trebiča” postala je opština Sokobanja. Kupovinom ovog prostora rešiće se, pre svega, problem smeštaja javnih preduzeća “Napredak” i “Zelenilo”, kažu u lokalnoj samoupravi.

Isidor Krstić
Isidor Krstić

‒ Javno komunalno preduzeće ‘Napredak’ sada koristi prostorije koje su u procesu restitucije. Na ovoj lokaciji, osim javnih preduzeća, biće smeštena i novoformirana zemljoradnička zadruga, a i namera nam je da nađemo investitora koji će ovde otvoriti nove prerađivačke kapacitete i omogućiti novo zapošljavanje ljudi – kaže predsednik Sokobanje Isidor Krstić.

Imovina koju, između ostalog, čine zgrada poslovnih usluga, zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića, proizvodnja pečuraka i magacin, kao i mlekara, nije baš u reprezentativnom stanju, pa će pre korišćenja morati da se obavi čišćenje i uređenje većeg dela prostorija.

‒ Velika poslovna zgrada trenutno je u lošem stanju budući da je skinuto sve što je moglo da se skine. I krov bivše mlekare, koji je podigao vetar, pre svega, mora da se zaštiti. Ima tu još niz stvari koje moramo da popravimo, ali mi ćemo sve to privesti nameni – kaže predsednik Krstić i dodaje da je kupovinom ovog poslovnog prostora, najpre, želja da se smeste javna preduzeća i otvori mogućnost za nove investicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + eighteen =