Краћи пут за сокобањске туристе?

Друштво Економија

У Сокобањи је, крајем друге декаде јануара месеца, одржана презентација студије оправданости изградње петље Рутевац и деонице пута од Рутевца до “Малог цвета” у Бовну, која би скратила пут возачима из правца Београда према Сокобањи. Студију оправданости израдила је фирма “Уни-пројект плус” из Сврљига. Састанку су присуствовали представници Министарства грађевине и саобраћаја, “Коридора Србије”, Јавног предузећа “Путеви Србије”, као и четири општине (Алексинац, Сокобања, Бољевац и Књажевац) у чијим се интересним зонама налази овај подухват.

Идеја стара 40 година коначно има сасвим реалне шансе да буде и реализована – овакав закључак, након састанка, дао је Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

‒ Убеђен сам да ћемо у наредном периоду убрзано радити на изради пројектне документације, а већ можда од 2019. кренути и са изградњом петље Рутевац, наравно и државног пута од ауто-пута према Сокобањи и даље можда према Књажевцу и Старој планини. Сокобања ће на овај начин имати пут краћи за 14 километара, који ће бити комфорнији и квалитетнији – истакао је Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 6 =