Kraći put za sokobanjske turiste?

Društvo Ekonomija

U Sokobanji je, krajem druge dekade januara meseca, održana prezentacija studije opravdanosti izgradnje petlje Rutevac i deonice puta od Rutevca do “Malog cveta” u Bovnu, koja bi skratila put vozačima iz pravca Beograda prema Sokobanji. Studiju opravdanosti izradila je firma “Uni-projekt plus” iz Svrljiga. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva građevine i saobraćaja, “Koridora Srbije”, Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, kao i četiri opštine (Aleksinac, Sokobanja, Boljevac i Knjaževac) u čijim se interesnim zonama nalazi ovaj poduhvat.

Ideja stara 40 godina konačno ima sasvim realne šanse da bude i realizovana – ovakav zaključak, nakon sastanka, dao je Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

‒ Ubeđen sam da ćemo u narednom periodu ubrzano raditi na izradi projektne dokumentacije, a već možda od 2019. krenuti i sa izgradnjom petlje Rutevac, naravno i državnog puta od auto-puta prema Sokobanji i dalje možda prema Knjaževcu i Staroj planini. Sokobanja će na ovaj način imati put kraći za 14 kilometara, koji će biti komforniji i kvalitetniji – istakao je Krstić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen + 19 =