Predstava zaljubljeni vitez

Заљубљени витез одушевио малишане на летњој позорници „Врелоˮ

Друштво Култура

У склопу програма Бањског забавног лета у недељу, 3. јула, на летњој позорници „Врелоˮ позориште „Дука Јовановићˮ извело је своју представу за децу „Заљубљени витезˮ.

Predstava zaljubljeni vitez

Овој интерактивној представи, која се на крају претворила у журку на отвореном, присуствовало је око две стотине малишана и њихових пратилаца.

Представа је настала 2018. године по тексту дечијег песника Велимира Ралевића и у режији Биљане Николић, а до сада је одиграна око педесетак пута у Србији и околним државама.

Predstava zaljubljeni vitez

Један од глумаца у представи, Срђан Стојадиновић, истиче да је право задовољаство играти „Заљубљеног витезаˮ и да је посебно поносан на едукативни аспект представе.

– Одличан Ралевићев текст и сјајно ишчитавање истог од стране редитељке омогућили су нам пуну интеракцију са клинцима, тако да је понекад права мука задржати их у публици јер сви би да узму неку од улога у представи. Желели смо да им кроз представу дочарамо да, уз помоћ маште, могу наћи играчке свугде око себе и да је много интересантније бити рецимо замишљени витез, аждаја или вештица, него играти било коју игрицу из мобилног телефона. Показали смо им да је могуће од кутлаче направити чаробни штапић, од поклопца за канту штит или од метле мач, и тако даље. Највећи комплимент мом колеги глумцу из представе, Милошу Паовићу, и мени је када нас неки фестивали, школе или установе зову да поново одиграмо представу и наравно када клинци једноставно не желе да иду кућама на крају представе, већ још мало да остану и још мало ђускају са нама и друже се.

Иначе, позориште „Дука Јовановићˮ ће у оквиру овогодишњег издања Бањског културног лета извести још неколико својих представа, а већ у четвртак 7. јула на великој сцени летње позоринице на репертоару је њихова хит комедија „Не играј на Енглезеˮ по тексту Владимира Ђурђевића.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + twenty =