Vrmdžila

„Vrmdžila 2020”: Vrmdžarastom i vrmdženom stazom do cilja

Društvo

Planinarska akcija „Vrmdžila 2020”, ove godine sedma po redu, biće održana u subotu 14. marta u Vrmdži. Ovogodišnji organizator PD „Oštra čuka”, doneo je odluku da akcija nosi ime „U čast planinarske slobode i dostojanstva”. Planinarima će na raspolaganju biti dve staze, „vrmdžena” i „vrmdžarasta”. Dužina vrmdžaraste staze iznosi devet kilometara, dok je vrmdžena staza dugačka oko 15 kilometara. Na stazi će biti vodiči PD „Oštra čuka” obeleženi fluorescentnim prslucima. Staza je obeležena planinarskim oznakama i namenjena je svim starosnim kategorijama.

Akcija će se odvijati laganim tempom. Kraća (vrmdžarasta) staza ima 213 metara uspona i 232 metara silaska. Duža (vrmdžena) staza ima 389 metara uspona i 407 silaska. Na lokaciji Latin – grad je obezbeđen besplatan ručak za sve planinare – posan pasulj (obavezno poneti pribor za ručak – činija, kašika, tanjirić za salatu).

Vrmdžila
Foto iz arhive

Za sve planinare je obezbeđen pečat akcije. Na samom kraju biće dodeljene zahvalnice učesnicima, a pripremljen je i kulturno-umetnički program.

̶ Akcija ‘Vrmdžila 2020’ i ove godine se bavi humanitarnom akcijom ‘Čepening’ gde sakupljamo čepove za kupovinu invalidskih kolica za mališane kojima je taj vid pomoći neophodan. Akcija se sprovodi tako što će svaki planinar ‘platiti’ pasulj jednim plastičnim čepom ̶ kaže Mladen Antić, predsednik društva i dodaje da je organizovan autobus iz Sokobanje koji na dan akcije polazi u 8:30 sa sokobanjske autobuske stanice.

Prijave za učešće u akciji još uvek traju preko fejsbuk starnice PD „Oštra čuka” ili kontaktiranjem predsednika Mladena Antića na broj telefona 064/92 02 909.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × one =