Викенд у знаку Светог Саве

Друштво

Викенд пред нама биће у знаку нашег највећег просветитеља, Светог Саве. Светосавске свечаности почеће у суботу свечаном академијом која ће бити одржана у хотелу Моравица са почетком у 19 часова. Добротворно друштво „Свети Саваˮ је и ове године организатор академије заједно са Народном библиотеком „Стеван Сремацˮ и општином Сокобања. Такође, организацију су помогли Српска православна црква, ОШ „Митрополит Михаилоˮ, СШ „Бранислав Нушићˮ, ПУ „Буцкоˮ и Туристичка организација Сокобања.

Програм почиње резањем славског колача, затим ће бити додељени златници ђацима генерације основне и средње школе а у ревијалном делу програма наступиће хор сокобањске ОШ, Владимир Црномарковић, певач и кантаутор, Симона Јакшић, мали оркестар школе за музичке таленте из Ћуприје, затим Алексиначки градски оркестар а кратко предавање ће одржати проф.др Кристина Митић. У холу хотела присутни ће имати прилику да погледају и изложбу икона Сање Миладиновић.

У недељу, 27. јануара, Светог Саву ће обележити у школама на територији општине. Како сазнајемо од Тање Глигоријевић,сечење колача у основној школи биће уприличено у 10:30 затим ће ученици извести пригодан програм под називом „Најдрагоценији бисерˮ који су припремили уз помоћ учитељице Јелене Миленовић, вероучитеља Саше Средојевића и наставника Ивана Хаџипавловића. Церемонију ће употпунити хор под диригентском палицом наставника Голуба Шајића.

У подручним школама сечење колача биће обављено по договору са колачарима и представницима свештенства. Пригодне програме о животу и делу Светог Саве приказаће и ученици свих подручних школа на територији општине са својим учитељима и наставницима.

Свечано ће бити и у СШ „Бранислав Нушићˮ. Након сечења колача и пригодног програма за све госте биће организовано послужење за које су задужени ученици образовних профила кувар и конобар, заједно са својим професорима. Програм почиње у 11:30, сазнајемо од Ане Милићевић, директорке школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + three =