Škola

Važno: Upis prvaka počinje u aprilu

Društvo

Upis dece u prvi razred Osnovne škole „Mitropolit Mihailoˮ za školsku 2023/2024. godinu biće obavljen u periodu od 1. aprila do 31. maja 2023. godine.

U prvi razred se upisuju deca rođena od 1. 3. 2016. godine do 28. 2. 2017. godine. Za prevremeni upis u školu mogu se prijaviti i deca rođena od 1. 3. 2017. do 31. 8. 2017. godine.

Upis u prvi razred školske 2023/24. godine obavljaće se elektronskim putem preko Portala eUprava (https://euprava.gov.rs). Zakazivanje termina za upis i testiranje deteta je u osnovnoj školi.

Roditeljima će aplikacija za elektronsko zakazivanje termina biti dostupna od 20. marta do 31. maja ove godine. Ukoliko roditelj nije u mogućnosti da zakaže termin elektronskim putem, već odluči da pozove školu, ovlašćeno lice, a to je sekretar škole, je u obavezi da u ime roditelja termin za testiranje zakaže kroz aplikaciju. Sekretara škole možete pozvati na broj telefona 064/8560705 ili 830-822 svakog radnog dana u periodu od 10.00 do 13.00 časova.

Ministarstvo prosvete obezbedilo je podršku roditeljima u vezi sa elektronskim zakazivanjem termina za upis deteta u osnovnu školu. Sva pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina mogu se postaviti na kontakt telefon 011/7350557. Termini za testiranje se zakazuju po određenim datumima, i to nakon obavljenog zdravstvenog (sistematskog) pregleda.

Upis i testiranje se vrše isključivo u zakazanim terminima u kancelariji sekretara škole. Roditelj ili drugi zakonski zastupnik i dete u školu dolaze zajedno. Nakon upisa istog dana biće obavljeno testiranje od strane psihologa ili pedagoga škole. Radi elektronskog upisa deteta potrebno je da roditelj kod sebe ima ličnu kartu i matični broj deteta. Roditelji prilikom upisa ne podnose nijedan dokument u papirnom obliku. Dokumente škola pribavlja po službenoj dužnosti.

Ukoliko je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi, biće potrebno da se lekarsko uverenje donese u školu. Takođe, roditelj sa sobom mora poneti i uverenje o pohađanju pripremno predškolskog programa ukoliko je dete išlo u privatni vrtić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =