Успех сокобањске основне и средње школе на овогодишњој „Смотри сценског учитељског стваралаштваˮ

Култура

Да је Сокобања расадник талената и када је драмска уметност у питању показала је и овогодишња „Смотра сценског учитељског стваралаштваˮ одржана у Лебану, на којој су са успехом учествовале сокобањска основна и средња школа.

Основци су се представили представом „Капетан Џон Пиплфоксˮ са већ опробаним тандемом Маријом Миленковић, наставницом српског језика у улози редитеља и Маријаном Петровић, наставницом ликовне културе која је и ове године била задужена за сценографију.

У веома јакој конкуренцији представа из Србије и окружења наша представа је освојила другу награду за представу у целини а Даница Трифић награду за најбољу мушку улогу.

‒ Било нам је задовољство да учествујемо у овогодишњој „Школској сцени“. Уживали смо у игри, дружењу, размени позитивне енергије па и учењу од других. И даље смо под утиском феноменалних представа које смо гледали. Велику захвалност дугујемо свима који су помогли у припремању представе а посебно родитељима који су се укључили у прављење костима и реквизита ‒ каже Марија Миленковић наставница српског језика.

Награду за најбољу мушку улогу понела Даница Трифић за улогу Џона Пиплфокса.

‒ Драго ми је што сам учествовала у драмској секцији. Било ми је доста захтевно да глумим мушку улогу али сам успела захваљујући наставници Марији. Доста дуго и предано смо радили на припреми представе и уложили смо доста труда. Наступали смо први и због тога сам била мало уплашена, али сам ипак дала све од себе што је жири знао да цени и награди ме овом наградом ‒ каже Даница Трифић ученица ОШ „Митрополит Михаилоˮ.

Сокобањска средња школа се представила представом „Госпођа министаркаˮ у режији професорки Милене Денић и Дијане Марјановић. И поред чињенице да први пут учествувују, средњошколци су се у Сокобању вратили са четири награде. Трећа награда за представу у целини, награда за најбољу сценографију, најбољу женску главну улогу и најбољу мушку споредну улогу.

Награду за улогу Живке добила је Јана Трифуновић.

‒ Ми смо одгледали скоро све представе и видели смо каква је конкуренција. Нисмо имали велика очекивања али смо дали свој маскимум. Нисам очекивала да ћу добити награду,када су прочитали моје име деловало ми је мало нестварно ‒ каже Јана Трифуновић ученица СШ „Бранислав Нушићˮ.

Награду за најбољу мушку споредну улогу добио је Богдан Милисављевић за улогу ујка Васе.

‒ Видело се да су неке школе ангажовале професионалце у припреми својих представа тако да и нисмо имали превелика очекивања. Награда свакако годи, мој циљ је био да дам све од себе, жири је то препознао и одлучио да мени додели награду ‒ каже Богдан Милисављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − five =