14. фестивал глумачких остварења у знаку Аматерског СБ позоришта

Култура

14. фестивал глумачких остварења одржан је током протекле недеље у Лозници. На репертоару такмичарског дела нашло се шест представа аматреских позоришта из Пожаревца, Новог Сада, Јагодине, Смедеревске Паланке, Лесковца межу којима се нашла и представа „Моја жена се зове Борис” Аматерског СБ позоришта из Сокобање.

Према речима организатора, публика је са одушевљењем дочекала овај фестивал жељна културних дешавања након годину дана паузе због Корона вируса. Са друге стране видело се да су се и глумци ужелели играња пред публиком. Све представе у такмичарском делу биле су квалитетне и интресантне за присутне у сали Вуковог дом у Лозници али, судећи по реакцијама публике и сведочењу организатора, представа сокобањског позоришта је побрала највише симпатија. У прилог томе иде и чињеница да је, можда, и најзначајнија награда на фестивалу отишла у руке Ненаду Станисављевићу, глумцу сокобањског позоришта. Најпре је након представе, гласовима публике, Ненад изабран за глумца вечери да би стручни жири фестивала потврдио суд публике и доделио му награду за најбољу мушку улогу.

− Награда свакако прија као нека врста сатисвакције и потврде квалитета онога чиме се бавимо али сматрам да је ово награда целог тима почев од редитеља па надаље. Пуно љубави труда и одрицања уложено је од стране свих нас у ову представу и ето вратило нам се на овај начин − каже Ненад Станисављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + two =