У Зборнику „Биљобер 2024ˮ преко 70 песама: Прва награда отишла у Зајечар

Друштво Култура

У оквиру Биљоберских свечаности, које се одржавају у Сокобањи од 2. до 7. јула, биће уприличена и промоција Зборника „Биљобер 2024ˮ. Промоција ће бити одржана у оквиру завршнице, на празник Светог Јована Биљобера 7. јула, у амфитеатру испред Завичајног музеја од 20 часова.

Зборник садржи најлепше песме, одабране на конкурсу који је одржан овог пролећа, а организовали су га Турситичка организација Сокобања, Културни центар Сокобања, Удружење за лековито биље „Др Јован Туцаковˮ, предузеће „Адонисˮ и Књижевни клуб „Соколово пероˮ. О наградама је одлучивао жири који су чинили учитељ и песник Горан Петровић, књижевница Слађана Милијић и Биљана Гогић.

Прва награда отишла је у руке Марине Милутиновић из Зајечара која је написала „Рецепт за зимницу пролећног шетачаˮ, друго место совојила је Зорка Чордашевић из Бјељине у Републици Српској за песму „Рузмаринˮ, док је на трећем месту песма да „Да сам маслачакˮ Катарине Павловић из Ваљева.

Жири је доделио и неколико похвала, а награђене су Драгана Ћатић из Београда за „Молитву Светом Јовану Биљоберуˮ, Светлана Домазетовић из Зрењанина која је написала „Ако ме случајно тражишˮ, Зорица Новковић са Новог Београда за песму „Света лековита биљкаˮ, затим Верица Раденковић из Ниша за „Песму о пољском цвећуˮ и Новосађанка Весна Николић која је своју песму посветила ртањском чају.

Поред награђених, у Зборник „Биљобер 2024ˮ ушло је још 67 песама аутора из Србије, окружења и иностранства.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − seventeen =