Folklor

У суботу фестивал фолклора: Гостују КУД-ови из целе Србије

Друштво Култура

Фолклористи из свих крајева Србије окупиће се у суботу, 28. маја, на трећем Фестивалу фолклора ветерана и рекреативаца „Сокобања – Сокоград, игра стар – игра младˮ. Према најави организатора, КУД-а „Сокоˮ, биће преко 450 учесника и први пут ће сви играти различите игре. Публика ће уживати у играма из Сокобање, околине Ниша, Пирота, играма из Левача, Шумадије, Бачке, српским играма из Баната, са Старе планине, затим ће на позорници бити представљене влашке игре из околине Зајечара, игре из јужне Србије, београдски мали пијац, вашар у Такову…

– И ове године имамо одлична и најбоља друштва из Ниша, Нишке бање, Зајечара, Крагујевца, Крушевца, Ћићевца, Кучева, Београда, Панчева, Смедеревске Паланке, Краљева… Наравно ту су и специјални гости, Неда Николић, најбоља фрулашица Србије, Станислава Ђорђевић, најмлађа гајдашица у Србији, Александар Петровић, перкусиониста и басиста и Витко Јазбиншек, Сокобањчанин који се ове године такмичио у емисији ‘Никад није касно’. А представиће се и ветерански ансамбл КУД-а ‘Соко’ Сокобања. Уз то имамо доста познатих гостију из врха фолклорне сцене Србије – наводе организатори.

Од 14:30 креће дефиле сокобањским шеталиштем са заједничким колом у центру, а почетак програма на летњој позорници „Врелоˮ најављен је за 15:30.

Folklor

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =