Specijalna bolnica Sokobanja

У Специјалној болница „Сокобањаˮ ново возило за лакши превоз пацијената

Друштво

Возни парк Специјалне болнице „Сокобањаˮ од јуче је богатији за једно ново санитетско возило. Транспорт пацијената убудуће ће бити знатно лакши захваљујући Влади Републике Србије и Министарству здравља. Запослени у овој установи, предвођени директорком Весном Милановић, окупили су се јуче како би и званично примили донацију.

Пре овог, Специјална болница „Сокобањаˮ добила је још два санитета, тако да сада располажу са три нова возила оваквог типа.

Specijalna bolnica Sokobanja

– Данас је велики дан за нас. Значајан и леп догађај који смо дочекали, да ово возило стигне у нашу установу. Реч је о специјализованом возилу за транспорт пацијената веома добро опремљеном. Запосленима омогућава квалитетнији и бржи транспорт, а и пацијентима да на квалитетан начин буду довезени до институције, односно неке здравствене установе – рекла је директорка Милановић и захвалила се Министарству и Влади Републике у име колектива, али и грађана Сокобање.

Specijalna bolnica Sokobanja

Након што је установа изашла из ковид система, настављају да раде пуном паром и да збрињавају пацијенте који се опорављају након борбе са корона вирусом.

Specijalna bolnica Sokobanja – Специјална болница је четири пута била у ковид режиму и збринули смо преко хиљаду врло тешких пацијената и успешно смо се изборили са ковид пандемијом. Сада настављамо са постковид рехабилитацијом, тако да наши пацијенти одлазе из болнице опорављени и задовољни. Наши стручњаци, пнеумофтизиолози прегледају пацијенте и одређују терапију која је потребна да се пацијент боље осећа и да оде из наше болнице опорављен или излечен – наводи докторка Милановић.

Као донацију Министарства здравља, ново санитетско возило пре два дана добила је још једна сокобањска здравствена установа, Специјална болница „Озренˮ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − three =