У Сокобањи обележено 25 година од почетка НАТО бомбардовања

Друштво

СУБНОР Сокобања, представници локалне самоуправе, припадници Министарства унутрашњих послова у Сокобањи, Организација резервних војних старешина и ОО Социјалистичке партије Србије, обележили су јуче 24. март, дан када је 1999. године почела нелегална агресија НАТО пакта на Савезну Републику Југославију.

Четврт века од НАТО бомбардовања Сокобањчани су обележили полагањем цвећа на спомен бисту Боре Стефановића (1970-1998), млађег заставника полиције из Сокобање, који је погинуо 15. јула 1998. године приликом обављања дужности на Косову и Метохији.

Славољуб Јовановић председник СУБНОРА Сокобања, каже да су се трудили да овај трагичан догађај за нашу земљу и народ обележе са доста достојанства и пијетета према жртвама, како се не би никада заборавило.

– Овај тужни дан, када је почела бесправна НАТО агресија, неутемељена ни у једној повељи Међународног права Уједињених нација је срамна. Они су ових дана покушали да се извину, по мени доста лицемерно и демагошки, јер нису имали никакав повод да ову агресију изврше, све су само биле инсцениране ствари да би нас бомбардовали у оквиру миљеа глобалних дешавања – рекао је, између осталог, Јовановић.

Снежана Радовановић, председница ОО СПС, каже да ова политичка партија заједно са СУБНОР-ом, који негује културу сећања кроз обележавање оваквих догађаја из наше прошлости, баштини и наставља све оно што је започео Савез комуниста.

– Окупили смо се овде да обележимо овај јако тужан дан јер нам се тада десило нешто што нико није мога ни да слути и што се у претходном периоду није ни дешавало. Ми смо били ти који су први платили цену глобализма и то се наставља до дана данашњег. Морамо поменути све жртве зато смо се данас окупили код споменика Бори Стефановићу који је нажалост положио живот на Косову и Метохији, вршећи своју дужност. Морамо да се организујемо много боље да неке ствари не заборавимо, да укажемо увек на поштовање и сећање на све те жртве које су дале своје животе за нашу отаџбину – рекла је Радовановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =