Korona

U Sokobanji nema obolelih od kovida-19

Društvo Zdravlje

Na teritoriji čitave Srbije juče je registrovano čak tri puta više osoba zaraženih kovidom-19 nego prethodnog dana, čime je naša zemlja ušla u takozvanu crvenu korona zonu sa preko 30 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Međutim, sreća u nesreći odnosno lepa vest za stanovnike Sokobanje a i turiste koji je rado posećuje, jeste da na teritoriji naše opštine već izvestan period nije registrovana ni jedna osoba zaražena kovidom-19. Naime, poslednji slučaj, zabeležen je još 29. avgusta, što znači da je ovo već drugi mesec kako u Sokobanji i okolini nema zaraženih.

Pored toga, kovid ambulanta ovih dana beleži i zanemarljiv broj prvih pregleda, odnosno, mali broj ljudi se javlja sa simptomima koji bi mogli ukazati na postojanje virusa korone. Da bi ovakva epidemiološka situacija koja je izuzetno povoljna, ostala i dalje, preporučuje se poštovanje preventivnih mera, koje u ovoj situaciji jedine mogu sprečiti širenje korona virusa, poput redovnog pranja ruku, nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i držanja distance.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + fifteen =