Korona

У Сокобањи нема оболелих од ковида-19

Друштво Здравље

На територији читаве Србије јуче је регистровано чак три пута више особа заражених ковидом-19 него претходног дана, чиме је наша земља ушла у такозвану црвену корона зону са преко 30 заражених на 100.000 становника.

Међутим, срећа у несрећи односно лепа вест за становнике Сокобање а и туристе који је радо посећује, јесте да на територији наше општине већ известан период није регистрована ни једна особа заражена ковидом-19. Наиме, последњи случај, забележен је још 29. августа, што значи да је ово већ други месец како у Сокобањи и околини нема заражених.

Поред тога, ковид амбуланта ових дана бележи и занемарљив број првих прегледа, односно, мали број људи се јавља са симптомима који би могли указати на постојање вируса короне. Да би оваква епидемиолошка ситуација која је изузетно повољна, остала и даље, препоручује се поштовање превентивних мера, које у овој ситуацији једине могу спречити ширење корона вируса, попут редовног прања руку, ношења заштитних маски у затвореном простору и држања дистанце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 12 =