У Сесалцу одржан други део „Михољских сусрета села”

Друштво Култура Спорт

Други део „Михољских сусрета селаˮ, одржан је јуче у Сесалцу, где се окупило више од 350 мештана из десет месних заједница. Организатор манифестације је Општина Сокобања, а покровитељ Министарство за бригу о селу.

Манифестација се састоји из два дела, спортског и културно-забавног. Спортски савез општине Сокобања је помогао у реализацији спортског дела манифестације. Одзив је био одличан, а такмичари су се надметали у скоку удаљ, бацању камена, надвлачењу конопца и тркању у џаковима.

За најбоље у индивидуалним дисциплинама обезбеђене су медаље, док су у дисциплини надвлачење конопца обезбеђени пехари за прва три места. Након такмичења уследио је ручак и освежење за све учеснике, као и богат културно-забавни програм.

Остварени су следећи резултати:

Скок у даљ:

 1. Милош Миљковић (Богдинац) 2,54 м
 2. Младен Јовић (Трубаревац) 2,50 м
 3. Душан Мијајловић (Врмџа) 2,42 м

Бацање камена:

 1. Немања Станисављевић (Трубаревац) 9,73 м
 2. Младен Јовић (Трубаревац) 8,92 м
 3. Алекса Петровић (Сесалац) 8,44 м

Трка у џаковима:

 1. Андрија Живановић (Читлук)
 2. Невена Радивојевић (Милушинац)
 3. Александар Петровић (Сесалац)

Надвлачење конопца – екипно мушкарци:

 1. Милушинац
 2. Трговиште

Надвлачење конопца – екипно жене:

 1. Мужинац
 2. Милушинац

Након спортског дела, председник општине Сокобања, Миодраг Николић отворио је културно-забавни део програма и том приликом истакао да су ово до сада најмасовнији „Михољски сусрети села”. Николић је поручио да је главни циљ ове манифестације промовисање и стварање прилика за више дружења, као и спречавање међусобног раздвајања и отуђивања и уједно је најавио да ће се у наредном периоду интензивно радити и на обнови сеоских домова културе и да се у селима у којима постоје домови бар годишње једном или два пута организују овакве сличне манифестације.

Заменик председника Општине Сокобања, Владимир Миловановић, је поводом Михољских сусрета села у Сесалцу, такође истакао значај организовања културних и спортских манифестација у сеоским заједницама.

− Ово је прилика да се подсетимо неких заборављених манифестација које су се некада редовно одржавале по месним заједницама, прилика за дружење али и иницирање разговора о проблемима попут миграција из сеоских у градске средине − рекао је Миловановић.

У оквиру културно-забавног дела манифестације наступиласу културно-уметничка друштва из Сесалца и Милушинца, хармоникаши, фрулаши и здравичари.

Више фотографија на нашој Фејсбук страници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =