У КМФ „Озрен” радују се титули, али и жале за Алексом

Друштво Спорт

Утакмица 18. кола регионалне футсал лиге север,одиграна прошле седмице, у којој је домаћа екипа КМФ „Озрен” победила резултатом 6:4 екипу „Минерс” из Неготина, остаће упамћена по два детаља. Зелени из Сокобање су коло пре овог сусрета и математички били обезбедили прво место на табели и пласман у виши ранг, али значајан догађај се десио након одигране утакмице. Тада је Ненад Мутавџић, директор лиге, уручио пехар намењен прваку. Додели је присуствовао и председник општине Сокобања Миодраг Николић који је поделио медаље члановима КМФ „Озрен”.

− Ово прво место значи да ће наша екипа од наредне сезоне играти у такмичењу који се зове Трећа футсал лига, то је трећи ниво такмичења и ниједан клуб из Сокобање није играо виши ранг од тог трећег нивоа када узмемо у обзир све спортове који су заступљени у Сокобањи − каже Иван Стојковић, капитен екипе.

Он додаје да, коло пре краја првенства КМФ „Озрен” има скор од 12 победа, један нерешен резултат и један пораз што је одличан резултат и да је на почетку неко рекао да ће у овом тренутку бити овакав скор нико из клуба не би могао да поверује у то.

КМФ „Озрен” очекује такмичење у Трећој лиги где ће бити више утакмица и много удаљенија гостовања него што је то до сада био случај, две утакмице у Бујановцу, две у Пироту, затим Сурдулица, Власотинце, Ниш, Прокупље, Куршумлија, Параћин…. То подразумева веће трошкове пута а поред тога и трошкови службених лица су виши у Трећој лиги тако да ће склапање финансијске конструкције бити много велики изазов али сигурно да ће Локална самоуправа препознати труд и залагање футсалера, почев од играча преко руководства клуба и да ће већим буџетом подржати нашу екипу а сигурни смо да резултат неће изостати.

Други детаљ са овог сусрета је чињеница да је то био последњи наступ играча КМФ „Озрен” Алексе Стојименовића из Алексинца који је трагично страдао само два дана након утакмице испред једног алексиначког ресторана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 1 =