Формирана Женска одборничка мрежа

Друштво Политика

Након потписивања Европске повељу о родној равноправности, данас је у просторијама зграде Општине Сокобања формирана женска одборничка мрежа, као што је јуче у изјави за наш портал и најавила Ивана Филиповић, председница општинске Комисије за родну равноправност. Новоформираној женској одборничкој мрежи приступиле су одборнице Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије. За координаторку мреже изабрана је Ивана Филиповић (СНС) а за заменицу Сања Лазић (СПС).

 

 

− На данашњем састанку поред одлуке о формирању Женске одборничке мреже усвојен је и Пословник о раду мреже. Подељене су и нека задужења за сваку од нас у ресорима  у којима смо се и професионално до сада оствариле. Поред тога договорена је и динамика даљих састанака као и покретање одређених иницијатива у смислу већег остваривања права жена  на територији општине Сокобања али и мушкараца у неким сферама где су жене заступљеније − рекла је Филиповић.

Сања Лазић заменица координаторке Женске одборничке мреже и одборница Социјалистичке партије Србије каже да су на данашњем састанку подељена задужења из свих области које су битне за развој и напредак Сокобање као и да ће се чланице мреже састајати најмање једном месечно а по потреби и знатно чешће.

− Бавићемо се актуелним проблемима на територији општине Сокобања везаним посебно за жене и активност жена на селу и социјалну заштиту јер је нама из Социјалистичке партије Србије то  приоритет. Све ово је веома битно  и изузетно значајно за нашу општину али и читаву Србију тако да ћемо ми дати све од себе колико можемо да помогнемо свуда где будемо могли и у свим областима − истакла је Лазић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + five =