Tridesete Svetosavske svečanosti trajaće dva dana

Društvo Kultura

Jubilarne tridesete Svetosavske svečanosti u organizaciji Dobrotvornog društva „Sveti Sava” Opštine Sokobanja i Narodne biblioteke „Stevan Sremac”, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Osnovnom školom „Mitropolit Mihailo”, Srednjom školom „Branislav Nušić”, Predškolskom ustanovom „Bucko” i Turističkom organizacijom Sokobanja, biće održane u utorak i sredu, 25. i 26. januara, u svečanoj sali hotela „Moravica”.

U utorak 25. januara humanitarni koncert održaće Biljana Krstić i orkestar Bistrik. Sredstva prikupljena tokom koncerta namenjena su za pomoć deci iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije opštine Sokobanja.

U sredu 26. januara biće održana jubilarna trideseta svečana Svetosavska akademija koju će uveličati dramski umetnici Snežana Savić i Nebojša Dugalić, Škola muzičkih talenata iz Ćuprije, Vladimir Crnomarković i grupa „Lutajuća srca” iz Niša.

Organizator Svetosavskih svečanosti, Dobrotvorno društvo Sveti Sava, se humanitarnim radom i negovanjem srpske tradicije bavi pune tri decenije. Članovi ovog humanitarnog društva pomažu deci bez roditelja, bolesnoj i deci koja žive u teškim materijalnim uslovima. Pored toga ciljevi i zadaci ovog društva su i dodela priznanja najboljim učenicima sokobanjskih škola, dodela stipendija izrazito talentovanim đacima i studentima kao i organizovanje kulturnih, sportskih i drugih manifestacija u dobrotvorne svrhe.

Tokom ovogodišnjih Svetosavskih svečanosti, fotografije o osnivanju i radu Dobrotvornog društva Sveti Sava, biće postavljeneu holu hotela „Moravica”.

Fotografije: Arhiva Sokopres.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × two =