Тридесете Светосавске свечаности трајаће два дана

Друштво Култура

Јубиларне тридесете Светосавске свечаности у организацији Добротворног друштва „Свети Сава” Општине Сокобања и Народне библиотеке „Стеван Сремац”, у сарадњи са Српском православном црквом, Основном школом „Митрополит Михаило”, Средњом школом „Бранислав Нушић”, Предшколском установом „Буцко” и Туристичком организацијом Сокобања, биће одржане у уторак и среду, 25. и 26. јануара, у свечаној сали хотела „Моравица”.

У уторак 25. јануара хуманитарни концерт одржаће Биљана Крстић и оркестар Бистрик. Средства прикупљена током концерта намењена су за помоћ деци из социјално угрожених породица са територије општине Сокобања.

У среду 26. јануара биће одржана јубиларна тридесета свечана Светосавска академија коју ће увеличати драмски уметници Снежана Савић и Небојша Дугалић, Школа музичких талената из Ћуприје, Владимир Црномарковић и група „Лутајућа срца” из Ниша.

Организатор Светосавских свечаности, Добротворно друштво Свети Сава, се хуманитарним радом и неговањем српске традиције бави пуне три деценије. Чланови овог хуманитарног друштва помажу деци без родитеља, болесној и деци која живе у тешким материјалним условима. Поред тога циљеви и задаци овог друштва су и додела признања најбољим ученицима сокобањских школа, додела стипендија изразито талентованим ђацима и студентима као и организовање културних, спортских и других манифестација у добротворне сврхе.

Током овогодишњих Светосавских свечаности, фотографије о оснивању и раду Добротворног друштва Свети Сава, биће постављенеу холу хотела „Моравица”.

Фотографије: Архива Сокопрес.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =