Трећи „Сесалачки котлићˮ, „Веселе женеˮ поново прве

Култура

Манифестација „Сесалачки котлићˮ, трећа по реду, одржана је у суботу на излетишту поред Сесалачаке пећине. Ове године 37 екипа из целе Србије дошло је у Сесалац у намери да понесе титулу „Најбољи котлићˮ.

Такмичење је одржано у две категорије, у припремању гулаша од меса домаћих животиња и гулаша од меса дивљих животиња. Прво место у категорији припремања гулаша од меса дивљих животиња је екипа „Мали котлићˮ из Ниша, друго место „Живановићˮ из Шарбановца и треће место заузела је екипа „Влапоˮ из Влашког поља.

У категорији припремања гулаша од меса домаћих животиња прво место освојила је екипа „Веселе женеˮ из Сокобање, друго место екипа „Слободанˮ из Сокобање и трећи екипа „Ленаˮ из Белог Потока.
Како сазнајемо од Горана Симоновића, организатора манифестације, више од хиљаду људи је посетило манифестацију коју је пратио и богат културно-уметнички програм који су чинили КУД „Сокоˮ из Сокобање, „Младостˮ Читлук и плесни клуб „Ла Лунаˮ из Крушевца.

Цео догађај подржали су, својим присуством, Исидор Крстић, председник општине Сокобања, Владимир Миловановић, заменик председника општине и Драгана Костић, народни посланик.

Екипа „Веселе женеˮ је учествовала на сва три „Сесалачка котлићаˮ и има два прва и једно треће место.

‒ Нисмо очекивали победу ове године, дошли смо да се дружимо и добро забавимо. Конкуренција је ове године највећа до сада, било је доста екипа ван Сокобање али ми смо, према одлуци жирија, били најбољи ‒ каже Сузана Илић Ракић члан екипе „Веселе женеˮ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 20 =