Treći „Sesalački kotlićˮ, „Vesele ženeˮ ponovo prve

Kultura

Manifestacija „Sesalački kotlićˮ, treća po redu, održana je u subotu na izletištu pored Sesalačake pećine. Ove godine 37 ekipa iz cele Srbije došlo je u Sesalac u nameri da ponese titulu „Najbolji kotlićˮ.

Takmičenje je održano u dve kategorije, u pripremanju gulaša od mesa domaćih životinja i gulaša od mesa divljih životinja. Prvo mesto u kategoriji pripremanja gulaša od mesa divljih životinja je ekipa „Mali kotlićˮ iz Niša, drugo mesto „Živanovićˮ iz Šarbanovca i treće mesto zauzela je ekipa „Vlapoˮ iz Vlaškog polja.

U kategoriji pripremanja gulaša od mesa domaćih životinja prvo mesto osvojila je ekipa „Vesele ženeˮ iz Sokobanje, drugo mesto ekipa „Slobodanˮ iz Sokobanje i treći ekipa „Lenaˮ iz Belog Potoka.
Kako saznajemo od Gorana Simonovića, organizatora manifestacije, više od hiljadu ljudi je posetilo manifestaciju koju je pratio i bogat kulturno-umetnički program koji su činili KUD „Sokoˮ iz Sokobanje, „Mladostˮ Čitluk i plesni klub „La Lunaˮ iz Kruševca.

Ceo događaj podržali su, svojim prisustvom, Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine i Dragana Kostić, narodni poslanik.

Ekipa „Vesele ženeˮ je učestvovala na sva tri „Sesalačka kotlićaˮ i ima dva prva i jedno treće mesto.

‒ Nismo očekivali pobedu ove godine, došli smo da se družimo i dobro zabavimo. Konkurencija je ove godine najveća do sada, bilo je dosta ekipa van Sokobanje ali mi smo, prema odluci žirija, bili najbolji ‒ kaže Suzana Ilić Rakić član ekipe „Vesele ženeˮ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 7 =