TOSB počeo sa promotivnim aktivnostima za letnju sezonu

Društvo Turizam

Promotivne aktivnosti za najposećeniji deo turističke sezone ili leto 2024. godine su u punom jeku, startovale su još decembra meseca. Zimska turistička kampanja je pri kraju, a sa letnjom se već krenulo, saznajemo od Ljubinka Milenkovića, direktora Turističke organizacije Sokobanja (TOSB). Nastupi na sajmovima dogovoreni su još novembra meseca.

– Turistička organizacija Srbije veliku podršku daje TOSB i promociji Sokobanje kao jednoj od ključnih destinacija u našoj zemlji, tako da smo pod njenim okriljem zajedno sa Turističkim organizacijama Beograda, Subotice, Sombora, Čačka, Valjeva, Bajine Bašte učestvovali na 11. Sajmu turizma u Zagrebu pod nazivom Place2Go koji je održan od 18. do 20. januara – rekao je Milenković.

Sledeći nastup TOSB imaće na Sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 22. do 25. februara. Na najvećem i najposećenijem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu TOSB će svoju turističku ponudu predstaviti gde u hali 4 Beogradskog sajma na štandu površine 66 kvadrata gde će nastupiti zajedno sa Specijalnom bolnicom „Sokobanja”, hotelima „Banjicom”, „Moravicom”, „Sunce” i „Zelenim gradom” – Natali spa.

– Naravno u delu gde će Turistička organizacija Sokobanja promovisati ponudu Sokobanje biće zastupljeni svi privatni stanodavci, turističke agencije i njihova ponuda. Moram napomenuti da je sajam u Beogradu najveći regionalni sajam, to moram da napomenem, i ovaj koji je održan u Zagrebu i budući u Sarajevu i Sofiji su da ne uvredim nikog, ali sajmovi patuljci u odnosu na Beogradski sajam – dodao je Milenković.

Odmah nakon beogradskog je sajam turizma u Banjaluci koji se održava od 1. do 3. marta, zatim u Sofiji od 13. do 15. marta.

– U Banjaluci ćemo nastupiti na sopstvenom štandu, a u Sofiji na štandu Turističke organizacije Srbije s obzirom da tako smanjujemo troškove, a i vidljiviji smo kada smo zajedno pod nacionalnim brendom. Na ovim sajmovima će učestvovati takođe i turistička privreda Sokobanje, a TOSB će za njih organizovati sastanke sa poslovnim partnerima tako da će moći u dane sajma da potpišu ugovore ili naprave nove poslovne dogovore što je veoma važno za dolazak novih turista, odnosno onih koji prvi put posećuju Sokobanju sa ciljem da postanu verni turisti i da se iz godine u godinu vraćaju u Sokobanju – istako je Milenković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − seven =