Nušić

Светски стручњаци на радионици посвећеној опојним дрогама

Друштво

Ове недеље, од 14. до 17. маја, у сокобањском хотелу „Моравица” одржаће се 32. Стручни састанак превентивне медицине Тимочке Крајине. Поред низа предавања намењених стручњацима у овој области медицине, организатори су најавили и радионицу у Средњој школи „Бранислав Нушић” којој ће моћи да присуствују сви заинтересовани грађани. Тема радионице која ће се одржати у четвртак, 16. маја, од 9:30 биће „превенција коришћења опојних једињења”.

Средњошколци и њихови родитељи, као и остали учесници радионице, имаће прилике да се информишу о последицама употребе опојних дрога, да потраже савете и стручно мишљење. Предвиђено је да ова додатна активност у склопу симпозијума траје до 13 часова.

Интересантно је да ће поред наших стручњака са београдског Универзитета, присуствовати лекари из Аустрије, Румуније и Републике Српске, док ће модератор дискусије бити проф. др Горан Митуловић, предавач на Медицинском факултету у Бечу.

Организатори четвородневног Стручног састанка превентивне медицине су Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар, државни медицински факултети из Беча, Ниша, Београда и Загреба, Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут” Београд, Институт за јавно здравље Ниш и Географски факултет Универзитета у Београду.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =